Slim i halsen

Slim i halsen kan være svært plagsomt, men er en naturlig reaksjon på sykdom. Heldigvis har kroppen beskyttelsesmekanismer som bidrar til å fjerne slimet – og når det ikke er nok kan slimløsende legemidler tas i bruk.

Årsaker til sim i halsen

En årsak til slim i halsen kan være en virusinfeksjon i luftveiene i forbindelse med forkjølelse.  Slim samles i de øvre og nedre luftveiene, og fører til at brystet føles tett og at man hoster opp slim. Hoste er en del av kroppens beskyttelsesmekanisme, og bidrar til å effektivt fjerne slim fra halsen når man er syk.

Hvordan bli kvitt slim i halsen?

Hoste er kroppens naturlige måte å kvitte seg med slim i halsen. Det finnes imidlertid tiltak som kan bidra til at det blir lettere å hoste opp slimet.  Det anbefales å drikke jevnlig, da det vil virke slimløsende. Slimløsende legemidler kan dessuten gjøre slimet mer tyntflytende og dermed enklere å hoste opp.

Bronkyl og Bronkyl Forte mot slimhoste bør tas med et glass vann.

Bronkyl og Bronkyl Forte mot slim i halsen

Bronkyl brusetabletter er et reseptfritt legemiddel til korttidsbehandling av seigt lim i luftveiene. Bronkyl 200 mg brukes til voksne og barn over 6 år og Bronkyl Forte 600mg brukes til voksne over 18 år. Brusetablettene skal løses opp i vann og drikkes.

Bronkyl inneholder acetylcystein som gjør slimet mer tyntflytende og enklere å hoste opp. Skal brukes med forsiktighet ved astma, blodfarget slim eller tidligere magesår.

Kontakt lege dersom plagene ikke blir bedre, eller blir verre i løpet av 7 dager. For informasjon om dosering se pakningsvedlegget. Les alltid pakningsvedlegget nøye før bruk.

Referanser

Bronkyl® (acetylcystein). Reseptfritt legemiddel. 200 mg: Voksne og barn over 6 år: Til korttidsbehandling av seigt slim i luftveiene. 600 mg: Voksne over 18 år: til korttidsbehandling av seigt slim i luftveiene. Skal brukes med forsiktighet ved astma, blodfarget slim eller tidligere magesår. Kontakt lege innen 7 dagers behandling dersom plagene blir verre eller ikke blir bedre. Les pakningsvedlegget nøye før bruk. 01.08.2020 Karo Pharma AS